mandag den 2. november 2009

Overnatning i Stendal og Hof på vej til Østrig


Når vi kører til Østrig, overnattes undervejs. Det er vigtigt ikke at overdrive, hvorfor vi har besluttet at overnatte to gange i Tyskland, og dermed køre adstadige etaper.
Hvor skulle det så være? Efter kortstudier faldt valget på Stendal først og dernæst Hof (som sidste år).
Stendal havde vi aldrig hørt om eller lagt mærke til, men det skulle vise sig at være et udmærket sted at gøre ophold. Vi boede på Hotel Am Uenglinger Tor. I et meget godt dobbeltværelse til 60€. Hotellet hedder sådan fordi det ligger ganske kort fra Uenglinger Tor, der er den næstældste byport i Tyskland og som ses på billedet. Der var ikke langt til centrum.
Vi spiste glimrende på en argentinsk restaurant Mendoza. Det var dejligt at mærke, at personalet var glade for deres kunder.
I Tyskland var der ca. 300 km. til Stendal, idet vi sejlede fra Rødby. Ved Lübeck kørte vi mod Rostock, og siden mod Gadebusch, Schwerin, Ludwigslust, Perleburg - og lige til Stendal, hvor det var let at finde hotellet uden GPS.Efter en god nats søvn gik turen videre til Hof, hvor vi også overnattede sidste år. Det var let at finde Quality Hotel Hof, der ligger på gennemkørselsvejen fra den ene motorvej til den anden. Vi kørte via Magdeburg og der var godt og vel 300 km. Det var følgelig overkommeligt.
Vi måtte naturligvis en tur ind til centrum til fods, og fordi vi havde været der, valgte jeg bevidst ikke at tage fotografiapparatet med. Det skulle vise sig at være en fejl, idet der var en stangspringskonkurrence på højt niveau i gågaden.
Havde jeg haft kameraet med, kunne jeg have taget herlige billeder af springere der kom over eller rev ned med kirken i baggrunden - men sådan var det ikke og man må nøjes med at tænke sig hertil.
Vi ville igen spise på Restaurante Roma, der var god og billig sidste år og også i år, men vi havde nær aldrig fundet restauranten. Men det er let nok - går man på gågaden i retning mod kirken, skal man blot vælge gaden til højre for kirken og man finder Roma på højre side...
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails