tirsdag den 16. september 2008

En uge i St. Johann in Tirol

Hvad kan man bruge en uge i St. Johann til om sommeren i godt 30 graders varme?

Det overordnede svar er, at man kan have byen som base og køre en del ture rundt om i Tirol og Salzburgerland og se på de seværdigeheder der er berømte.

Eller man kan blive i og omkring byen og lære den at kende, gå sig nogle solide ture og lukke naturen og byen ind.

Det første har vi gjort - og valget var derfor det andet i 2008.

Det er 20 år siden vi sidst var i St. Johann in Tirol. Dengang var vi egentlig ikke klar over hvad det ville sige at vandre i bjergene. Det har vi siden fundet ud af.

Byen måtte med andre ord lukkes ind igen. Vi gik en god tur rundt i hele St. Johann, fandt hvor vi boede før, og orienterede os om retninger og køremuligheder så det var til at køre andre veje end vi var kommet af.

Det var dejligt at genkende - og bemærke forandringerne, som var mange.

Tanken var at gå lidt fladt i starten og få gang i de lange ture på 20000 skridt eller deromkring. Det blev derfor til andre ture end rundt i byen. Vi gik eksempelvis over på den anden side den store kørevej og kom langt hen mod Adlerweg, hvor denne omfattende vandrevej i Tirol tager sit udgangspunkt - men varmen hindrede os i at gå det sidste stykke. Og det er klogt at lytte til sig selv.

Vi gik en tur op til Bergsee og Mittelstation en anden dag - og kunne ret let gøre det. Fra vores lejlighed skulle vi bare gå hen til liften, der brugtes til at komme op til sommerkælkebanen - og gå op derfra. Herligt.

Vi skulle have været op til Kitzbüheler Horn, men valgte det fra den dag vi synes træningstilstanden var god nok fordi der var uvejr i anmarch. I stedet gik vi - først på den forkerte side af floden - til Oberndorf. Det var små 20000 skridt i 30 gr. varme - men dejligt.

Vi kunne naturligvis ikke gå hele tiden - og derfor kørte vi en tur til Kufstein, Fieberbrunn og Westendorf i Brixental. Og naturligvis gik vi også der - mest i Fiberbrunn.

Det var fint at være i St. Johann igen, og det vil - når alderen hindrer bilturen gennem Tyskland - være let at komme dertil med toget. For vi må se bjerge mange år endnu.

Efter en uge skulle vi videre til Virgental - det var blot en tur på 80-90 km.

Og hvad laver man i Virgental?

Man går op og ned, spiser og sover - og besøger Lienz. Og vi vil gerne dertil igen og igen...
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails